Mai multMai multÎnscriere

Trasee turistice

Redescoperim frumusețea ascunsă din inima munților.

Mai mult

Cartare defrișări | Plantări | Împăduriri |

Pădurile sunt darul bunicilor noștri pentru nepoții copiilor noștri. Împreună ducem moștenirea mai departe!

Mai mult

Ultramaraton CugiRace 2019

Susținem și organizăm activități sportive montane

Înscriere

Donație în contul asociației

Donațiile reprezintă una dintre cele mai facile și comode modalități de a susține financiar activitățile noastre.
Pentru donații in RON, vă rugam utilizați următorul cont IBAN:

RO21BTRLRONCRT0467425401

Asociația Raw Nature Experience
CIF 40166100
Banca Transilvania | Agenția Cipariu – Milton Lehrer 20
Cluj-Napoca


Direcționarea a 2% din impozitul pe venit

Ca persoană fizică puteți direcționa 2% din impozitul anual pe venit, plătit statului, spre orice organizație non-guvernamentală conform art. 82, alin. 6 din Codul Fiscal.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte spre entitatea și cauza pe care acesta alege să o susțină.

Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată. Conform art. 123, alin. 4 din Codul fiscal:
…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și plăţii sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat…

Termenul limită de depunere a formularelor la ghiseele Administrației Fiscale sau de încărcare a documentelor digitale în Spațiul Privat Virtual (platforma online ANAF) este 31 iulie 2019.

1 Descărcați unul din formularele de mai jos în funcție de situația în care vă aflați

2 Completați cu atenție formularul (în dublu exemplar) la secțiunile I și II și semnați în zona dedicată

3 Depuneți formularul la ghiseele Administrației Finanțelor Publice careia sunteți arondați sau încărcați formularul digital în Spatiul Privat Virtual (platforma online a ANAF)

Unul din exemplarele completate de mână, care conține numărul de înregistrare primit odată cu depunerea la ghișeul Administrației Finanțelor Publice rămâne la dumneavoastră.

Semnarea olografă nu este necesară în cazul completării digitale și încărcarii în SPV (Spațiul Privat Virtual) a formularului adecvat.
Este recomandată însă salvarea locală, pe calculator sau pe alt mediu de stocare a documentului final, validat și certificat de ANAF.



Direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei (Sponsorizare)

Codul Fiscal permite firmelor care își desfășoară activitatea în România să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului spre organizații non-guvernamentale, fără nici o cheltuială suplimentară și fără a afecta profitul net al companiei.

Cu toate acestea, foarte puține companii uzează in realitate de această facilitate extrem de utilă sectorului non-guvernamental.

Dacă primele 100 de firme cu cel mai mare profit din România ar direcționa 20% din impozitul pe profit spre o cauză nobilă, suma totală s-ar putea ridica la peste 50 milioane de euro.


Procesul de sponsorizare în 3 pași:

Calculați suma corespunzătoare celor 20% din impozitul pe profit al companiei, în limita a maxim 5 la mie din cifra de afaceri

Descărcați, completați și semnați contractul de sponsorizare

Efectuați plata corespunzătoare sponsorizării direct în contul asociației

Sumele redirecționate prin contract de sponsorizare sunt 100% deductibile dar nu pot depăși cinci la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie efectuate până la data de 31 decembrie, pentru a putea fi deduse din impozitul pe profit aferent anului fiscal

Avantajele unei asemenea decizii sunt că reprezentanții companiilor au libertatea de a alege destinația unei sume, care în alte condiții ar ajunge în bugetul statului, iar în plus contribuie la o cauză nobilă, fără nici un fel de cheltuială din partea companiei sponsor.

Contribuția fiecărei companii ar putea determina un progres semnificativ în soluționarea și prevenirea problemelor sociale

www.imparte.ro

Voluntariat

Scrieți-ne un scurt mesaj despre ceea ce vă motivează, despre experiențele personale de voluntariat și localitatea în care vă aflați sau în zona căreia intenționați să desfășurați activități de voluntariat. Vă vom contacta în cel mai scurt timp cu detalii despre proiectele în derulare și cum vă puteți implica.

Click pe imaginea de mai jos spre a descărca și consulta contractul de voluntariat

Mulțumim pentru că vă pasă !